Zdravím, kupoval jsem letenku přes expedii PRG-YYZ (vše se zdá v pořádku, píšou confirmed, peníze byly strženy). Jen ze zajímavosti jsem vyzkoušel najít můj itinerář na podobných stránkách jako CheckMyTrip (vyzkoušel jsem jich vícero), ale nic mi pod mým booking reference (6-místný kód) a last name nenašlo. Mám se něčeho obávat/nějak to řešit? Je to možná taky tím, že mám debilní příjmení (ö v něm - na expedii se mi to povedlo zadat s tím, ale tyto vyhledávače mi ö odmítají). Nervózní jsem ale stejně  .

CheckMyTrip a podobné služby

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

Do CMT se let musí zadat přes chat s robotem.

0 Citovat

Nebere ani tak😂

0 Citovat

Mailem mi to posledně šlo, ale i tak je to zbytečná námaha.

0 Citovat

Jo, přesně. Nebere ani přes toho debilního robota. Odinstalováno.

0 Citovat

je to teda naprosto tristní - je ještě pár let zpět možná někteří pokročilejší uživatelé pamatují funkční různé alternativní přístupy přes straré rozhranní (checkmytrip classic, pak japonské e-itr, kde šel udělat kompletní výpis jakékoliv rezervace v GDS Amadeus, dalo se tak jít poměrně hluboko do systému (čísla IATA agentů, kompletní vyúčtování OTA vs aerolinka, apod.

To pak postupně všechno znepřístupnili a zůstala jen verze donedávna funkční základní platforma checkmytrip, kde už šlo vidět jen základní údaje, ale pořád šlo aspoň ověřit, že je letenka vystavená, pořád tam byly čísla e-ticket, vedle PNR Amadeus šlo zjistit přidržené PNR aerolinek, to už byl slabý odvar, ale pořád aspoň něco.

Poslední změna teď kompletně zařízla webovou verzi a nechali jen mobilní aplikaci, kterou nově ještě výrazně omezili. Teď jdou oficiálně přidávat jen rezervace, kde se jméno cestujícího a registrovaný email v rezervaci shodují s tím, co máte v registrováno v účtu u checkmytrip - takže už se ofiko nepodíváte na rezervace, které děláte např. pro někoho z rodiny apod., apod.Navíc ten systém blbne, takže občas něco přidat jde, některé rezervace nejdou vůbec + u všeho se zobrazuje ještě omezenější okruh informací, např. už ani nezjístíte ty e-ticket numbers (jestli je letenka v pořádku vystavená, nebo je to jen prázdná rezervace..).

Ve výsledku je to naprosto k ničemu. Škoda.
Uvidíme, jestli to ještě nějak upraví, nebo se objeví nějaký nový alternativní kanál.

Konkurenční GDS Sabre má pořád docela dobré tripcase.com,
a u nás poměrně zřídka využívaný Galileo travelport má sice archaické, ale stále celkem funkční https://viewtrip.travelport.com/

U Amadea je to tedy naprostý fail, jaký nemá u konkurence obdoby, uvidíme, jestli se objeví nějaká alternativa..

 

0 Citovat

Tripcase ještě ujde, ale appka je strašně ořezaná. Viewtrip měl kdysi i appku, ale tu už relativně dávno zařízli.

0 Citovat

checkmytrip dopadlo ako al.com :(

aj ked mi odpovedali v recenzii v Play Store, ze robia na update, aj ked to uz bolo par tyzdnov...

0